Найкращі вчителі початкових класів отримають надбавку до заробітної плати

Фото: kharkivoda.gov.ua

Про це під час брифінгу 23 січня розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

“Цього року в Україні стартує пілотний проект щодо сертифікації вчителів. Його головна мета: визначити найбільш прогресивних учителів, підтримати їх і дати їм можливість продовжити працювати творчо”, – сказав Сидоренко.

За його словами, сертифікація вчителів здійснюватиметься у три етапи. Один з них – проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Ті вчителі, які успішно пройдуть атестацію, отримуватимуть 20% надбавки до зарплати впродовж трьох років чинності сертифікату.

“Для прикладу, кандидат наук має отримувати 15%-ву надбавку до заробітної плати. Безумовно, 20% – це суттєва підтримка для педагога. Ми очікуємо, що наші вчителі початкової школи братимуть активну участь”, – зазначив Олександр Сидоренко.

Усього в Україні участь у сертифікації зможуть взяти тисяча вчителів початкових класів. Була визначена гранична кількість учасників для кожної області. На Харківщині сертифікацію зможуть пройти 55 вчителів. До участі вже зареєструвалося 49.

Реєстрація на участь у сертифікації триватиме до кінця січня.