Міська влада просить харків’ян не їздити до центру та не відвідувати магазини й кафе

Фото: ХарківTimes

У найближчі дні в місті очікується черговий перепад температур, і харків’ян просять бути уважними й обережно проходити вздовж будинків, а найкраще – взагалі утримуватися від відвідування центру міста й навіть не ходити до магазинів та кафе.

Про можливе сходження криги з дахів будинків сьогодні, 23 січня, попередив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

“Обсяги льоду на дахах колосальні – десятки тонн, товщиною 15-20 см. Ми закликаємо людей обмежити свої маршрути в центральній частині міста, по можливості не їздити до центру, не відвідувати магазини, кафе на перших поверхах. Також є проблема балконних козирків. Це власність самих мешканців, які повинні їх чистити, але іноді цього не роблять. При таненні сніг та лід сходять, і за минулий тиждень більше 80 під’їзних козирків були пошкоджені. Зараз ми займаємося їх відновленням. Тому при підходах до під’їздів потрібно проходити максимально швидко та обережно “, – заявив Нехорошков.

За його словами, з огляду на випадки травмування людей льодом і бурульками, в місті посилили роботу з очищення дахів. На 30 чоловік за останній тиждень збільшили кількість альпіністів, які прибирають сніг і криги. Зараз у таких роботах задіяні 15 вишок та близько 180 чоловік, які працюють протягом усього світлового дня й у вихідні.

Як зазначив директор департаменту, цими днями від харків’ян щодня надходить до 800 заявок на зняття бурульок, і обсяги їх виконання збільшили до 350 об’єктів. Бригади здебільшого працюють на скатних покрівлях у центральній частині міста – у Шевченківському та Київському районах, де, крім того, вузькі пішохідні тротуари.

Нехорошков звернувся до городян із проханням залишати заявки на зняття бурульок в інформаційно-диспетчерській службі “15-62”. Крім того, туди ж можна повідомляти й про необгороджені небезпечні місця. Автомобілістам рекомендують не паркувати машини на вузьких тротуарах і біля фасадів будівель.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 18 січня на вулиці Римарській на 56-річну жінку впала бурулька. Постраждалу госпіталізували із закритою черепно-мозковою травмою, переломом і раною руки, забоєм грудного відділу.