Рецидивістів засудили до великих термінів ув’язнення за скалічення молодого хлопця

Ілюстративне фото

Куп’янський міськрайонний суд області визнав двох раніше судимих мешканців області, 26 і 30 років, винними у замаху на вбивство, скоєному з корисливих мотивів за попередньою змовою, розбої з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень та незаконному заволодінні паспортом і засудив їх до 10 та 11 років ув’язнення відповідно.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів заступник керівника Ізюмської місцевої прокуратури Олександр Михалик, наприкінці січня 2017 року засуджені, будучи в нетверезому стані, на зупинці громадського транспорту в райцентрі Куп’янськ побили випадкового перехожого, 21-річного юнака.

“Причиною конфлікту стала “особиста образа” – потерпілий зробив зауваження одному зі злочинців, який справляв нужду безпосередньо на зупинці”, – сказав Михалик.

Зауваження розлютило рецидивіста й він накинувся на потерпілого з биткою. Нападник бив жертву по голові, а його напарник стежив, щоб цього ніхто не побачив. Однак студенти з гуртожитку, що знаходився поруч, побачили побиття у вікно та почали кричати й свистіти, а вахтер гуртожитку викликав поліцію.

Злочинці встигли обшукати кишені безпорадної жертви, забрати його телефон та паспорт і втекти, але згодом були затримані поліцією.

Через отримані травми юнак три тижні перебував у комі. Щоб врятувати йому життя, медикам довелося провести п’ять складних операцій. Молода людина досі не може самостійно пересуватися й розмовляти та потребує постійного лікування і реабілітації.

Вирок суду ще не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 21 грудня поліція затримала за підозрою у розбійному нападі двох жителів Харкова, 32 та 33 років, які увірвалися до квартири у будинку по вулиці Власенко, побили господаря й заволоділи його майном.