МВС має намір придбати два літака виробництва ХДАПП – Аваков

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Міністерство внутрішніх справ має намір придбати 13 літаків українського виробництва до 2025 року.

Про це повідомив журналістам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після відвідин Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП), повідомив кореспондент Харків Times.

“Буде реалізовано програму закупівлі великого пулу авіаційної техніки. В тому числі машин АН-74, АН-32П і машин АН-178, які поки ще не запущені в серійне виробництво”, – сказав міністр.

За його словами, цю програму передбачається запустити навесні поточного року, й вона буде реалізовуватися протягом п’яти років. Міністр також уточнив, що на даний момент мова йде про закупівлю двох літаків АН-74ТК-200, які будуть використовуватися для Національної гвардії, одного літака АН-32П, а також про закупівлю десяти АН-178, які будуть використовуватися Державною службою з надзвичайних ситуацій.

“Є некомплект літаків для Національної гвардії і, що найболючіше, для служби НС”, – додав Аваков.

Він також повідомив, що літаки АН-74 міністерство має намір придбати у ХДАВП й на даний момент вони знаходяться у високому ступені готовності. За словами міністра, вартість одного літака АН-74 складе близько 30 млн доларів. На даний час у Нацгвардії вже використовуються два таких літаки й закупівля машин такого ж класу є економічним та зручним рішенням.

На нараді у Харківській обласній державній адміністрації Аваков заявив, що постачання АН-74 передбачається протягом 2020-2021 років.

Перші ж документи за даним контрактом міністерство має намір підписати у найближчі півтора-два місяці й навесні розпочати фінансування програми.