Харківських канібалів судитимуть в Орджонікідзевському райсуді

Иллюстративное фото

Прокуратура направила до Орджонікідзевського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно батька й сина (41 та 20 років), підозрюваних у вбивстві колишнього працівника правоохоронних органів, скоєному за попередньою змовою з особливою жорстокістю (ч. 12 ст. 115 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Йдеться про вбивство на Салтівці на початку жовтня минулого року. Слідство встановило, що батько й син познайомилися з убитим на вулиці та запросили його у гості.

“Всі троє зловживали алкоголем, тому темою нової дружби, звісно, стало застілля”, – розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №3 Руслан Скуратович.

Під час застілля 45-річний гість розповів, що раніше працював в правоохоронних органах. Це викликало підозру у старшого з господарів, який в минулому “мав проблеми з законом”. Батько й син вирішили вбити гостя.

“У той час коли батько бив жертву ножем, син міцно тримав потерпілого, щоб він не міг чинити опір. Після жорсткої розправи чоловіки розчленували тіло загиблого та вжили його частини в їжу. До того ж вони пригостили «стравою» місцевого безхатька”, – поділився жахливими подробицями справи керівник місцевої прокуратури.

Як показали підозрювані, вони не відразу вирішили заховати сліди злочину. Тіло винесли та кинули до підвалу сусіднього будинку на вул. Краснодарській тільки через кілька днів, та й то лише тому, що повинен був повернутися з дачі батько старшого з передбачуваних вбивць та, відповідно, дід молодшого, який проживав з ними в одній квартирі. Голову викинути не встигли, правоохоронці знайшли її на балконі.

Наразі обидва підозрюваних перебувають під вартою. Відповідно до санкцій інкримінованих статей, їм загрожує довічне позбавлення волі.

Окрім вбивства, старшого з чоловіків звинувачують також у незаконному зберіганні зброї (ст. 263 КК), оскільки під час обшуку в нього знайшли 60 патронів.

Як повідомляв Харків Times, поліція розшукує невідомого чоловіка, який у грудні продав до одного з кіосків у переході на станції метро «Індустріальна» телефон зґвалтованої та вбитої 2 листопада поблизу Покотилівки 15-річної Аліси Онищук. Його прикмети збігаються з прикметами підозрюваного у цьому вбивстві.