“Проблема, яку треба буде розв’язати – залучити дітей у шахи” – Грановський

Фото: Александр Грановский / Facеbook

Коментуючи підсумки “Турніру столиць”, народний депутат України Олександр Грановський зазначив, що велика проблема, яку ще належить вирішити – залучення в цей вид спорту дітей.

“Велика проблема, яку нам належить ще вирішити – залучення дітей в цей вид спорту, а це, в свою чергу, єдина можливість виростити талановитих і успішних шахістів світового рівня. Ми вже почали йти цим шляхом і обов’язково отримаємо якісний результат”, – написав Грановський у Facebook.

Він зазначив, що “Турнір столиць” провели силами харківської і за допомогою київської шахових федерацій. Учасниками турніру стали як уже давно відбулися гросмейстери, так і талановиті діти.

“Непідроблене задоволення кожен з причетних, і я зокрема, отримали від участі в турнірі діток, багато з яких показали дивовижні результати. Кажуть, що такі позапланові чемпіонати на такому рівні раніше не проводилися, так що нам є над чим ще працювати. Знаю не з чуток, що всі, хто брав участь, залишилися по-справжньому задоволені “, – написав нардеп.

Грановський зазначив, що організаторам турніру вдалося зібрати в одному місці дворазових Олімпійських чемпіонів Павла Ельянова і Олександра Моїсеєнка, чотирнадцяту чемпіонку світу і першу серед українських шахісток Анну Ушеніну, міжнародного гросмейстера Євгенія Долуханова, що входить у топ-100 провідних шахісток світу, чемпіона світу в командному заліку Володимира Баклана, срібного призера Всесвітньої шахової Олімпіади-2018 Юлію Осьмак і багатьох інших.

“І не дивлячись на те, що кияни поїхали додому з перемогою, на яку щиро розраховували харків’яни, я хочу подякувати всім учасникам, окремо сказати своє спасибі киянам, які знайшли час і бажання приїхати до Харкова на два дні, харків’янам за те, що гідно зустріли своїх бойових товаришів зі столиці та всіх тих, хто допоміг реалізувати це порівняно гучну подію для шахового світу за нашими українськими мірками. Хочу висловити окрему подяку власнику DCH Group Олександру Ярославському та топ менеджменту в особі Данила Владова за надану можливість в проведенні цього матчу в стінах готелю Прем’єр Палац. Кияни – молодці, радий, вітаю. Харків’яни – теж молодці, є над чим працювати, знаємо свої слабкі місця, будемо відточувати майстерність “, – зазначив Грановський.

Як повідомлялося, у Харкові пройшов шаховий “Матч столиць”.

Наприкінці минулого року президентом Харківської обласної федерації шахів був обраний Олександр Грановський.

Фоторепортаж про перший день турніру: У Харкові розпочався шаховий турнір “Матч двох столиць”