На Харківщині судитимуть вбивцю собаки

Дільничні поліцейські в с. Козіївка Краснокутського району області попередили 48-річного місцевого жителя про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу (жорстоке поводження з тваринами).

Про це повідомив відділ комунікації Нацполіціі області.

Згідно з повідомленням, у грудні минулого року до дільничного офіцера поліції звернулася мешканка села із заявою про те, що сусід вбив її собаку.

“Зловмисник зав’язав мотузку навколо шиї собаки та проніс її вулицею повішеною через плече, що призвело до смерті тварини. Померлу собаку чоловік повісив на дерево біля домоволодіння заявниці”, – йдеться у повідомленні відділу комунікації.

Як розповів журналістам представник відділу комунікації, чоловіка “нервував собачий гавкіт”. Інших конфліктів із господаркою собаки в нього не було.

Дільничні офіцери довели причетність чоловіка до скоєння цього злочину. Якщо провину визнає суд, йому загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, увечері 7 січня, неподалік від с. Мурафа Краснокутського району області на узбіччі дороги було знайдено тіло 33-річної місцевої жительки “зі слідами, характерними для ДТП”. Поліція розшукує винуватця її загибелі, який втік з місця події.