В аеропорту затримали харків’янку за підозрою у сутенерстві

Фото: Status Quo

Співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та слідчі відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, скоєних злочинними групами й організаціями Головного управління Нацполіціі області затримали в Міжнародному аеропорту “Харків” 26-річну жительку нашого міста, яку підозрюють в торгівлі людьми.

Про це повідомив відділ комунікації Нацполіціі області.

“Слідчо-оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого у січні 2019 року за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми)”, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що затримана напочатку нинішнього року підшукала у Харкові 24-річну дівчину і, “користуючись її уразливим станом через важкі особистих обставин, завербувала її з метою подальшої сексуальної експлуатації на території Республіки Кіпр”.

Відомо, що у підозрюваної був спільник, але поліція поки ще не встановила його особу.

Як повідомили у поліції виданню Status Quo, раніше затримана молода жінка вже була судима.

Затримали підозрювану “при спробі перемістити дівчину за кордон”. Правоохоронці попередили її про підозру у вчиненні злочину. Наразі затримана перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання обрання їй запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, 17 грудня в переході метро «Студентська» співробітники поліції затримали 47-річного харків’янина, який, за даними слідства, вербував жінок для роботи в онлайн-порностудіях за кордоном. Його 58-річний спільник оголошений в міжнародний розшук.