У Харкові пройде шаховий турнір “Матч двох столиць”

Фото: www.plisa.by

16 і 17 січня в Premier Palace Hotel Kharkiv відбудеться “Матч двох столиць” – команда кращих шахістів Харкова поміряється силами з гостями з Києва.

Про це йдеться в повідомленні організаторів турніру – федерації шахів Харківської області.

У матчі візьмуть участь міжнародні гросмейстери, майстри, талановита молодь. У кожну команду увійде по 20 чоловік.

Серед підтверджених учасників – дворазові Олімпійські чемпіони Павло Ельянов й Олександр Моїсеєнко, чотирнадцята чемпіонка світу і перша серед українських шахісток Ганна Ушеніна, чемпіон світу в командному заліку Володимир Баклан, срібний призер Всесвітньої шахової Олімпіади-2018 Юлія Осьмак, молодий гросмейстер Європи Кирило Шевченко, чемпіон світу до 10 років з рапіду і бліцу Тихон Черняєв. Крім участі в матчі, відомі шахісти проведуть сеанси одночасної гри з усіма бажаючими.

В рамках масштабного шахового заходу буде проведено турнір серед школярів Харкова та Харківської області, в якому візьмуть участь провідні шахісти-школярі.

В Premier Palace Hotel Kharkiv також буде обладнана фотозона “Гігантські шахи”, де будь-хто бажаючий зможе відразу отримати роздруковані фото. Крім того, відвідувачі турніру зможуть дізнатися цікаві факти і познайомитися з історією шахів за допомогою інтерактивних інформаційних екранів.

“Матч столиць” пройде в Premier Palace Hotel Kharkiv (пр. Незалежності, 2) з 14:00 до 18:00 16 та 17 січня, турнір серед школярів – з 10:00 до 13:00 16 та 17 січня. Урочисте закриття змагань, нагородження переможців і коктейль-вечірка з живою музикою розпочнеться 17 січня о 19:00 в Бальному залі готелю. У холі Бального залу з 10:30 до 18:30 16 та 17 січня можна буде записатися в шахові гуртки Харкова.