Служба автодоріг та ДСНС в області запевнили про готовність до негоди

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Про заходи, які вживатимуться для запобігання надзвичайним ситуаціям, розповіли у ході брифінгу в ХОДА 11 січня, передає прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, опади у регіоні почнуться 11 січня з 17:00. До 5:00 12 січня їх інтенсивність впаде. Температура знизиться до -6…-13.

“На дорогах області можуть працювати понад 300 одиниць техніки. Паливно-мастильними матеріалами забезпечені, всі мобілізовані і готові до виконання будь-яких завдань”, – сказав Євген Зражевець.

Він також уточнив, що минулої доби на дорогах області опрацювало 225 одиниць техніки, майже три сотні робітників дорожніх служб. Під час погіршення погодних умов рух автомобільними дорогами загального користування державного значення Харківської області не закривався та не обмежувався.

“Опади почалися 10 січня близько 14:00 у Лозівському, Сахновщинському, Кегичівському та Красноградському районах і поступово до 18:00 розповсюдилися всією територією області. Температура повітря коливалася від -2 до -6. Швидкість вітру в середньому по області була 5 – 6 м/с, а місцями – пориви 10 – 15 м/с. У зв’язку з поривчастим вітром почали відкладатися снігові перемети на автомобільних шляхах. Приріст снігового покрову становив від 5 см до 15 см, місцями перемети – до 1м. Інтенсивний сніг йшов майже до 2-ої ночі 11 січня”, – розповів Євген Зражевець.

За його словами, дорожники всю ніч боролися з переметами. Найбільш складна ситуація була на дорогах Харків – Красноград – Перещепине на території Нововодолазького району, на дорозі Харків – Вовчанськ.

“Щодо доріг державного значення головна увага була сконцентрована на напрямках на Київ, Донецьк, Охтирку, а також на Сватівський район Луганської області, – сказав Євген Зражевець. – Після пріоритетних напрямків ми переходимо на місцеву мережу. Готуємося до понеділка, коли діти підуть до школи. Серед пріоритетних напрямків роботи – маршрути шкільних автобусів, а також дороги, якими автобуси їздять до райцентрів”.

За словами начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, за добу зі складних ситуацій було визволено 6 вантажних автомобілів, 4 легкових, один автомобіль швидкої медичної допомоги, надано допомогу 29 жителям регіону, з них – 5 дітей.

“Слід відзначити повну взаємодію всіх служб, які працюють в інтенсивному режимі при ускладненні погодних умовах (Нацполіція, Служба автодоріг, енергетики, підрозділи Нацгвардії, ДСНС), – сказав Олександр Волобуєв. – Нагадаю, що гарнізон ДСНС щодоби виставляє на чергування близько 500 чоловік особового складу, близько 120 одиниць техніки, з яких понад 60 – автомобілі підвищеної прохідності. Ми, в разі необхідності, у місцях заторів, екстрених ситуацій можемо виставити 15 мобільних пунктів обігріву”.