Справа про смертельне ДТП на Сумській: суд визнав висновки дніпровських експертів

Скриншот: UA: Харків

На черговому засіданні у справі про ДТП на вул. Сумській 4 грудня 2017 року Київський райсуд Харкова сьогодні, 8 січня, відхилив клопотання захисту Олени Зайцевої і сторони звинувачення та прийняв висновки автотехнічної експертизи Дніпропетровського НДІ судових експертиз, які на минулому засіданні долучили до справи за клопотанням захисників Геннадія Дронова.

За результатами експертизи, Олена Зайцева, яка знаходилася за кермом Lexus, їхала зі швидкістю 106,4 км/год. Вона могла уникнути зіткнення, якби спробувала гальмувати. Дронов почав рух на жовтий з червоним сигнал світлофора, чим порушив правила дорожнього руху, і, за висновками експертів, його порушення знаходяться в причинно-наслідковому зв’язку із зіткненням.

Захист Зайцевої і звинувачення заявили, що експерти, які проводили експертизу, не мали спеціальних знань і допуску до проведення такого роду досліджень. Крім того, на думку адвокатів, був порушений порядок призначення і проведення експертизи.

Суддя Віктор Попрас відхилив обидва клопотання.

Одна з потерпілих, Жанна Власенко уточнила свої позовні вимоги, зажадавши від Дронова компенсацію моральної та матеріальної шкоди в сумі 300 тис. гривень. Позову до Зайцевої Власенко не заявила.

Суд оголосив перерву в засіданні до 14:00 15 січня.

Як повідомлялося, на черговому засіданні у справі про ДТП на Сумській 4 грудня Київський райсуд Харкова частково задовольнив клопотання захисника Геннадія Дронова Сергія Перепелиці та призначив додаткову судово-медичну експертизу щодо підозрюваної Олени Зайцевої.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечнікова в центрі Харкова автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого знаходився Геннадій Дронов, врізався в автомобіль Lexus під керуванням Олени Зайцевої, після чого Lexus вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

5 осіб у віці від 19 до 46 років загинули на місці. 6 осіб отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла в лікарні.

Суд заарештував Олену Зайцеву і Геннадія Дронова.