Чиновника однієї з міських райадміністрацій спіймали на хабарі (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура області спільно з Управлінням СБУ та Головним управлінням Нацполіції в Харківській області викрили в отриманні неправомірної вигоди начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації одного з районів Харківської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на інформацію начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна.

“За даними слідства, 54-річний посадовець отримав від місцевого підприємця 60 тис. грн. В обмін на таку суму чиновник обіцяв “закрити очі” на те, що в бізнесмена працює неоформлений співробітник. Слід зазначити, що законодавством за допуск до роботи працівника без трудового договору наразі передбачений штраф у сумі понад 100 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Половину суми підприємець передав начальнику управління наприкінці грудня минулого року. Чиновника затримали 3 січня у власному кабінет під час отримання другого траншу – 30 тис. грн.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.