Доба війни в Харківській області: «іскандером» по вокзалу

Минулої доби росіяни атакували вокзал у місті Балаклія Харківської області ракетою «іскандер» у той момент, коли до перону підійшов електропоїзд «Харків – Ізюм». Внаслідок ракетного удару осколкові поранення отримали 11 пасажирів потягу віком від 32 до 62 років, пошкоджені будівля вокзалу, електричка та двоповерховий житловий будинок поруч. «Укрзалізниця» також повідомила про трьох постраждалих внаслідок російського удару залізничників.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

«Минулої доби з боку росії на мирних мешканців Харківщини летіли авіабомби, ракети, артилерійські та мінометні снаряди. Внаслідок ворожих обстрілів Балаклеї та Новоосинового уламкові поранення отримали цивільні громадяни. Окупанти знищували житло мешканців Харківської області, дитячі садки, залізничний вокзал, гаражі, багатоповерхівки», – йдеться у повідомлення.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, протягом доби росіяни спричинили дві великі лісові пожежі в Ізюмському районі Харківщини – горіла хвойна підстилка на загальній площі чотири гектари.

Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили за добу 76 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомили Харків Times у Харківській ОВА, зведені групи вибухотехніків упродовж доби провели розмінування 40,67 га території, знищили 530 вибухонебезпечних предметів.

З найбільш небезпечних громад Богодухівського, Ізюмського та Харківського районів області евакуйовано 78 дітей з родинами: Золочівська громада — 15; Борівська громада — 4; Дергачівська громада — 29; Липецька громада — 30.

«На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 10 атак в районах населених пунктів: Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області», – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомляв Харків Times, російські військові вчора, 26 квітня, о 16:20 нанесли удар по вокзалу в місті Балаклія Харківської області у той час, коли біля перону стояла електричка «Харків – Ізюм».