В Харківській області на російській міні знову підірвався трактор (фото)

Сьогодні, 20 квітня, в полі поблизу села Турове Золочівської громади Харківської області трактор марки Fendt 936 Vario наїхав на вибухонебезпечний предмет. За попередніми даними, це була російська протипіхотна міна ПФМ-1 «Пелюстка». Механізатор не постраждав.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини.

Надзвичайники нагадують, що для людей ці міни набагато небезпечніші, ніж для техніки.

«Міна ПФМ-1 «Пелюстка» – надзвичайно небезпечна протипіхотна міна натискної дії. Розрахована на ураження нижньої частини ноги. Може бути зеленого або оливкового кольору, що дуже ускладнює її виявлення. Для приведення в дію достатньо докласти невелике зусилля – від кількох кілограм», – застерігають у ДСНС.

Рятувальники закликають мешканців Харківщини бути уважними та обережними й за можливості не рухатися невідомими ґрунтовими дорогами, не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. І безумовно не слід чіпати «будь-які підозрілі та незнайомі предмети». А у разі знаходження такого предмету необхідно одразу ж повідомляти про це в ДСНС чи Нацполіцію за телефонами “101”, “102” або “112”.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці березня в полі поблизу села Пришиб Балаклійської громади Харківщини тракторист наїхав на протитанкову міну ТМ-62П 25. Внаслідок детонації вибухівки трактор повністю знищено, а механізатор отримав поранення.