Доба війни в Харківській області: росіяни воювали з недобитою медициною та продовжили знищувати Вовчанськ (фото)

Минулої доби росіяни обстрілювали населені пункти Харківської області з артилерії та мінометів, закидали авіабомбами. Ввечері в селі Сенькове Куп’янського району керованою авіабомбою знову вдарили по вже непрацюючій та пошкодженій будівлі амбулаторії загальної та сімейної медицини.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військові адміністрації.

З небезпечних громад Богодухівського, Ізюмського та Харківського району за добу евакуювали 60 дітей з родинами. З Липецької громади вивезено у більш безпечні місця 30 дітей, з Дергачівської – 26 та четверо – з Борівської.

Вже сьогодні вночі, близько 00:38 у селі Слобожанське Дергачівської громади внаслідок російського обстрілу під завалами господарчої будівлі опинився чоловік. У ході проведеної рятувальної операції людину вивільнили неушкодженою.

Впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 52,6 га території та знищили 297 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, 53 одиниці таких предметів виявили та знешкодили за добу піротехніки Служби.

Минулої доби вогнеборці загасили одну спричинену російським обстрілом пожежу в селі Сенькове, де пожежа будівлі розповсюдилася на 80 кв. метрів.

Як повідомляють у Генштабі ЗСУ минулої доби росіяни не вели штурмових дій на Куп’янському напрямку.

За повідомленням Головного управління Нацполіції області, за добу російські обстріли так само, як і раніше, нищили будинки мирних мешканців, господарчі будівлі, сільськогосподарську техніку.

«Упродовж доби слідчі, криміналісти, вибухотехніки виїжджали на місця подій, зібрали речові докази, задокументували наслідки воєнних злочинів росіян, відкрили кримінальні провадження», – йдеться у повідомленні.

Вже зранку сьогодні, 20 квітня, близько 08:15 росіяни вдарили уніфікованим боєприпасом УМПБ по прикордонному місту Вовчанськ.

«Внаслідок обстрілу зруйновано третій під’їзд дев’ятиповерхового будинку. У другому під’їзді частково зруйновано дах. Двох мешканців деблокували з квартири. Поранення отримала жінка 1963 р.н. та чоловік 1979 р.н.», – повідомляють у Нацполіції.

Ще один 60-річний чоловік загинув на своєму городі поруч.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Поліцейські проводять огляд місця події, збирають речові докази, документують наслідки чергового злочину військових рф.

Як повідомляв Харків Times,  позаминулої доби багатостраждальний Вовчанськ росіяни обстрілювали неодноразово з різних видів озброєння. Пошкоджені були приватні та багатоквартирні будинки, нежитлові будівлі, горіла церква московського патріархату.