Доба війни в Харківській області: росіяни вважають ворогом «Укрпошту» (фото)

Минулої доби від російських авіаційних та артилерійських атак потерпали населені пункти чотирьох районів Харківської області. Керованими авіабомбами росіяни двічі за день били по Золочіву на Богодухвщині. «Стратегічною військовою ціллю» російських бомб виявилася будівля «Укрпошти». Під час удару постраждали 57-річна жінка та 49-річний чоловік – обидва потрапили до лікарні з акуботравмами.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції області.

«Терористи з рф продовжують гатити з різних видів озброєння по населених пунктах Харківщини. Проти мирного населення ворог застосовує авіацію, артилерію. Упродовж доби під ударами військових рф перебували населені пункти Куп’янського, Богодухівського, Чугуївського, Харківського районів. Внаслідок російських обстрілів поранено двох цивільних громадян», – написав у Facebook начальник ГУ Нацполіції Володимир Тимошко.

У селі Колісниківка на Куп’янщині «стратегічними цілями» чотирьох авіабомб ФАБ-250 стали вісім будинків місцевих мешканців та п’ять автівок.

У Боровій Ізюмського району росіяни «доблесно воювали» з будівлями Будинку дитячої та юнацької творчості, приватного підприємства, місцевого суду та прилеглими приватними садибами.

У селищі Козача Лопань внаслідок російського обстрілу також пошкоджені неабиякі «воєнні цілі»: об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки, господарчі споруди, автівки та присадибні будівлі.

Обстрілом з РСЗВ росіяни «перемогли» ще кілька цивільних будинків у прикордонному Вовчанську.

«На Куп’янському напрямку російські окупанти наступальних дій не проводили», – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Згідно із повідомленням Харківської ОВА, Харків учора також не обстрілювали.

За відомостями ХОВА, впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 46,3 га території та знищили 368 вибухонебезпечних предметів.

З цієї вибухівки, як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, 72 вибухонебезпечні предмети виявили та знищили піротехнічні підрозділи рятувальників.

За добу харківські надзвичайники загасили дві пожежі, спричинені російськими обстрілами, в тому числі й пожежу в Золочівському відділенні «Укрпошти».

Фото: ХОВА

Як повідомляв Харків Times, позаминулої доби російських обстрілів з різних видів озброєння зазнали близько 20 населених пунктів Харківської області.