Доба війни: росіяни в Харківській області знову руйнують школи та електрику (фото)

За минулу добу росіяни з артилерії та мінометів обстріляли близько 15 населених пунктів Харківської області, завдали авіаційних ударів по селах Новоєгорівка, Іванівка та Кислівка на Куп’янщині, атакували «шахедами» Ізюм, скинули протикорабельну ракету Х-35У на Харків. Були поранені четверо мирних мешканців Харківщини.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Поранення отримали немолоді мирні люди: 56-річна жінка в селі Олександрівка Богодухівського району – під час обстрілу російськими «градами», 55-річний чоловік у Куп’янську, обстріляному російськими «ураганами», 64-річний охоронець у Харкові – під час ракетної атаки зранку вчора та 62-річний охоронець – в Ізюмі, куди вночі прилетів російський «шахед».

В області знову зруйновані освітні заклади – в Олександрівці та в Ізюмі. У селі Чорнолозька Красноградського району російські ракети лишили без електрики 78 абонентів.

«Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 10 БпЛА було знищено…  На Куп’янському напрямку ворог здійснив 1 безуспішну атаку на позиції наших військ в районі населеного пункту Іванівка Харківської області», – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

На жаль, ті три безпілотника, які не вдалося збити нашій ППО, вже вночі сьогодні атакували Ізюм. Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, в місті зруйнований навчальний заклад. Будівлю дитячого садочка росіяни зруйнували й у селі Івашки на Золочівщині.

А от в Одноробівці тієї ж громади, попри обстріл з «градів», росіянам цього разу не вдалося зашкодити мирним мешканцям – ані постраждалих, ані руйнувань.

«Упродовж доби слідчі, криміналісти та вибухотехніки здійснили 19 оглядів місць подій. Опрацювали та задокументували факти пошкодження споруд та житлових будинків внаслідок обстрілів. За добу слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 14 кримінальних проваджень щодо збройної агресії рф», – йдеться у повідомленні Нацполіції.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, надзвичайникам довелося гасити пожежу після «прильоту» російського «шахеда» у нічному Ізюмі – на місці працювали 15 бійців особового складу.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 54 одиниці вибухонебезпечних предметів. Усього по області впродовж доби зведені групи вибухотехніків провели розмінування 22,38 га території та знищили 87 вибухонебезпечних предметів.

З двох найнебезпечніших громад прифронтового Куп’янського району на сьогодні евакуйовано 157 дітей: 37 — з Вільхуватської та 120 — з Великобурлуцької.

Як повідомляв Харків Times, зранку вчора, 26 березня, росіяни вдарили по Шевченківському району Харкова протикорабельною ракетою Х-35У. Внаслідок влучання була пошкоджена нежитлова будівля, постраждав немолодий охоронець.