Харківські волонтери передали військовим 10 квадроциклів з причепами для евакуації поранених (фото)

Волонтери благодійного фонду «CodeIT4Life Ukraine» передали підрозділам сил оборони 10 квадроциклів з причепами та комплектами запасної гуми для евакуації поранених військових з поля бою.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

За інформацією фонду, проєкт “Квадрорятівник” тривав два місяці, і його вартість становила майже 100 тис. доларів за 10 комплектів (квадроцикл та причіп). Два комплекти були профінансовані командою “CodeIT4Life”. Інші вісім комплектів придбані завдяки збору та підтримці українців, а також за участі друзів та партнерів фонду зі Сполучених Штатів Америки. Комплекти для евакуації передані спецпідрозділам, які беруть безпосередню участь у бойових діях, а також військовим формуванням та прикордонникам.

«Ми знаємо, що у польовій медицині існує такий термін, як «золота година». Саме допомога, яку буде надано пораненому протягом першої години після поранення, може врятувати життя 90% постраждалих. І ми отримали дуже багато відгуків від військових про те, що ця техніка дуже важлива, щоб забезпечити швидку та безпечну евакуацію з місця подій», – сказав журналістам засновник та керівник фонду “СodiIT4Life”, Олексій Холоденко.

За його словами, раніше команда “СodiIT4Life” вже передавала військовим більш ніж 500 тактичних аптечок. Рік тому волонтери передали військовим броньований евак Pinzgauer 6×6 Vector. Також побудували й передали на фронт два мобільні шпиталі для надання першої допомоги та проведення операцій в зоні, де немає стаціонарних стабілізаційних пунктів. Наразі команда фонду будує третій пересувний шпиталь, який невдовзі буде передано медичній роті.

Ми завжди воюємо, і в нас завжди є поранені, їх доводиться евакуювати. Зараз питання швидкості надзвичайно важливе. У ворога є засоби спостереження і fpv-дрони, зробити евакуацію непомітно зараз майже нереально. Тому єдиний спосіб спасти життя і здоров’я пораненого – це зробити це швидко.

«Ми завжди воюємо, і в нас завжди є поранені, їх доводиться евакуювати. Зараз питання швидкості надзвичайно важливе. У ворога є засоби спостереження і fpv-дрони, зробити евакуацію непомітно зараз майже нереально. Тому єдиний спосіб спасти життя і здоров’я пораненого – це зробити це швидко», – сказав військовослужбовець 1-ого окремого штурмового батальйону імені Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» з позивним «Гагарін».