Терехов пропонує перейменувати вулицю Пушкінську в Харкові на вулицю Григорія Сковороди

Мер Харкова Ігор Терехов висловився за перейменування вулиці Пушкінської у середмісті Харкова. Він пропонує назвати цю центральну вулицю ім’ям всесвітньо відомого українського філософа Григорія Сковороди.

Про це Харків Times дізнався з допису мера у Telegram.

«До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської… Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є», – написав Терехов.

Він запропонував «дати вулиці ім’я нашого великого земляка – Григорія Сковороди», який був людиною, «чия філософія життя та свободи була в корені протилежною імперським амбіціям».

«Він учив нас цінувати життя та свободу кожної людини, і ці принципи є найкращою відповіддю на виклики, з якими ми зараз стикаємося», – вважає мер Харкова.

Це достойне рішення. І маємо надію, що у міськраді мер не зустріне такого протистояння, яке виявляла обласна рада з питання перейменування театру імені Пушкіна.

Як повідомляв Харків Times, 24 грудня 2022 року депутати Харківської облради нарешті підтримали прибирання імені російського поета Олександра Пушкіна та слова «російський» з назви театру в Харкові. Це вдалося з третьої спроби, бо депутати облради майже відчайдушно трималися за «своє всьо».

За процесуального керівництва Київської та Новобаварської окружних прокуратур Харкова розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) щодо третього за минулу добу ракетного обстрілу росіянами Харкова, який прийшовся по вулиці Пушкінській у самому середмісті.