Світоліна у Харкові передала нацгвардійцям дрони (фото)

9 листопада перша ракетка України, Еліна Світоліна вперше після початку широкомасштабної війни відвідала Харків. Побачивши на власні очі завдані росіянами руйнування, почесна харків’янка з’ясувала, які саме об’єкти міста потребують допомоги.

Про це Харків Times повідомили у департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради.

Під час візиту, 9 листопада Еліна Світоліна відвідала “Унікорт”, поспілкувалася з одним зі своїх перших тренерів Андрієм Луценком і юними тенісистами.

“Це перший раз, коли я приїхала після початку війни. Дуже сумно бачити розбомблені будинки та й місто загалом. Але я дуже рада бути тут, бачити, на що треба збирати, що треба робити. Будемо працювати. Я використовую спорт як платформу, щоб нагадувати про війну. Щоб люди розуміли, що війна триває. Багато питань з закордону про те, що відбувається. Тому я тут, у Харкові. Також була у Києві, Дніпрі, Одесі, щоб побачити та потім розповідати, робити збори для цих міст. Щоб можна було підтримувати наших українців”, – сказала Світоліна.

Окрім цього перша ракетка України відвідала тренувальний табір 13-й бригади НГУ “Хартія”. Цьому військовому підрозділу Еліна допомагає більше року, повідомив харківський бізнесмен та волонтер Юрій Сапронов.

“Еліна приїхала до тренувального табору “Хартії”, привезла дрони та інші потреби, зустрілася з бойовими хлопцями. Хлопці показали Еліні майстер-клас роботи із дронами. Еліна готова була провести майстер-клас з тенісу, але корт не встигли побудувати. Наступного разу!”, – написав Юрій Сапронов у Facebook.

Довідково: підрозділ “Хартія” було створено після широкомасштабного вторгнення росіян в Україну. В батальйоні переважно харків’яни, але є й уродженці Луганська, Маріуполя та Бердянська. Командир “Хартії” – харківський бізнесмен Всеволод Кожемяко, засновник та гендиректор агропромислової групи “АГРОТРЕЙД”. Почесний консул республіки Австрія в Харкові. У 2020 році Кожемяко посів 88 місце у рейтингу ТОП-100 Forbes.

Як повідомляв Харків Times, добровольчий підрозділ Харківської громади “Хартія” вступить до “Гвардії наступу”. Його командувачем стане підполковник Ігор Оболєнський.