Росіяни знову обстріляли аміакопровід на Харківщині – зафіксовано шість прильотів

Дві доби поспіль, 5 та 6 червня, російські окупанти намагаються зруйнувати розташовану у Харківській області ділянку аміакопроводу “Тольятті-Одеса”. Ввечері 6 червня було зафіксовано шість прильотів ворожих боєприпасів в район стратегічного об’єкта.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної війської адміністрації Олега Синєгубова.

“6 червня близько 17:45 ворог знову обстріляв аміакопровід у Куп’янському районі. Зафіксовано загалом 6 прильотів в район насосної станції біля с. Масютівка. Станом на зараз результати проведення замірів показують, що у населених пунктах Куп’янського району аміак в повітрі відсутній.”, – повідомив очільник області.

Вчорашній, 468 день з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну, коли на Харківщині через війну не постраждали мирні мешканці. Хоча окупанти вели себе як завжди – накривали масованим вогнем мирні міста та села регіону. За інформацією Олега Синєгубова, 6 червня під ворожим вогнем опинилися понад 15 населених пунктів області Куп’янського, Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів області. Зокрема, Сотницький Козачок, Ветеринарне, Стрілеча, Синельникове, Стариця, Вовчанськ, Уди, Зарічне, Печеніги, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший.

Як повідомляв  Харків Times, ввечері 5 червня у Куп’янському районі через російський удар по аміакопроводу “Тольятті-Одеса” стався витік газу об’ємом 134 тони.