ДНК-лабораторія з Харкова допомогла ідентифікувати жертв обстрілу лікарні в Дніпрі

Харківські фахівці встановили особи загиблих внаслідок ракетного удару ракетних окупантів по лікарні у Дніпрі. Зокрема, вдалося ідентифікувати особи трьох загиблих, які до того вважалися зниклими безвісті.

Про це Харків Times довідався з повідомлення начальника слідчого управляння ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

За його словами, ідентифікували загиблих за допомогою мобільної ДНК-лабораторією ANDE, яка є на балансі Нацполіції Харківщини.

“Вже вдалося ідентифікувати особи трьох загиблих, які до того вважалися зниклими безвісті та встановили ДНК-профілі їх родичів для порівняння. З’ясувати це криміналісти змогли завдяки співпадінню біологічних зразків з ДНК-профілями живих родичів. Всі фрагменти тіл також встановлені та ідентифіковані.”, – повідомив Сергій Болвінов.

Вранці 26 травня російські війська вдарили ракетами по Дніпру, влучивши у будівлю поліклініки та у ветеринарну лікарню. Відразу стало відомо про одного загиблого – жертвою російських нацистів став чоловік, який проходив поруч з поліклінікою. Троє людей вважалися зниклими безвісті: 56-річний лікар; 64-річна співробітниця медичного закладу; 57-річний працівник ветеринарної клініки.

Внаслідок ракетного удару 32 людини отриимали поранення, з них двоє дітей – 3 та 6 років.

27 травня у Дніпрі оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару російської армії.

Як повідомляв Харків Times, у Дніпрі з клініки ветеринарної хірургії, яка постраждала від ракетного удару рашистів 26 травня, виносили обгорілих та поранених тварин.