З міст та сіл поблизу лінії фронту евакуювали всіх дітей – Синєгубов

Протягом останнього квітневого і першого травневого тижнів вдалося вивезти 50 сімей з дітьми з Куп’янського району, який перебуває під постійними ворожим вогнем. Деякі родини доводиться примусово вивозити з-під обстрілів.

Про це Харків Times довідався з коментаря очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в етері Національного телемарафону «Єдині новини» 9 травня.

За словами Синєгубова, ворог б’є з далекобійної артилерії по районам області, розташованим неподалік лінії розмежування. Найбільш вразливою наразі є Куп’янська громада.

«Там де проходить лінія фронту, там важко. Щодня місто Куп’янськ знаходиться під обстрілами. На самій лінії фронту дітей вже немає.», – розповів очільник області.

Він також повідомив, що у зоні вогневого ураження перебувають міста та села на відстані 5-20 км від лінії фронту.

«І коли 70% населеного пункту вже виїхало і залишається декілька сімей з дітьми, то ми приймаємо рішення щодо примусової евакуації», – розповів Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, протягом останнього тижня березня і першого тижня квітня 2023 року у Харківській області з прифронтових територій вивезли у безпечні місця 26 дітей. У деяких випадках родини розлучаються, оскільки дорослі залишаються у рідних домівках.

Наприкінці квітня поліцейські евакуювали з сіл Куп’янського району, який щодня потерпає від обстрілів російських окупантів, три родини з дітьми. У більш безпечний Харків вивезли трьох жінок та сім дітей віком від двох до одинадцяти років.