У Харкові викрили колаборантку, яка виправдовувала російський напад

У Харкові правоохоронці викрили прихильницю росії і так званої “спеціальної військової операції”. Їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі та в регіональному управлінні СБУ.

За інформацією слідства, 55-річна харків’янка розміщувала прокремлівську маячню на власній сторінці у забороненій в Україні соцмережі “Однокласники”. В цих дописах вона виправдовувала розв’язану росією війну в Україні, закликала підтримувати армію рф.

Зокрема, вона розмістила такий допис: «Харьков — русский город! А Россия не нападала на Харьков. Она просто вернулась домой». Також, вона зробила репост публікації, в якій зазначалось: «Если бы военная операция не началась, то танки были бы в Белгороде!»

“Проведеним лінгвістичним дослідженням, встановлено, що у наданих на дослідження матеріалах містяться публічні заперечення здійснення збройної агресії рф проти України.”, – розповіли в прокуратурі.

На харків’янку відкрили кримінальну справу за ч. 1 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Жінці повідомили про підозру у скоєнні цього правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляв Харків Times, на харківського блогера Павла Оніщенка (Потона) відкрили ще одну кримінальну справу. Оніщенку, який наразі перебуває в рф, заочно повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).