Подаровані Харкову кущі каріоптеріса висадили у саду Шевченка

У Харкові вже другу весну поспіль висаджують подаровані мешканками інших українських міст рослини. Нещодавно у саду Шевченка висадили подаровані кущі каріоптеріса, які через ніжний колір своїх квітів мають назву «синій туман» та «синя борода».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

“Мешканка міста Богодухів Ніна Нежид подарувала озеленювачам кущі каріоптеріса. Тепер вони прикрашатимуть сад імені Шевченка.”, – розповіли у міськраді.

Саджанці каріоптеріса, зазвичай, виростають до 1-1,5 метрів у вишину і мають сферичну або напівсферичну форму. Розквітає наприкінці літа і до заморозків, коли більшість рослин втрачає свіжість, каріоптеріс густо та рясно цвіте.

Коли він зацвітає, стає зрозуміло, звідки взялося це — «синій туман» або для англійців «синя борода». Півтораметрова кулька стає яскраво синього кольору. Якщо посадити поруч кілька каріоптерісів, як це зробили у саду Шевченка, то це буде виглядати саме, як туман або, як синє море.

Зазвичай, каріоптеріс, посаджений навесні, вже в вересні цвіте. Тож не виключено, що вже цієї осені у саду Шевченка з’явиться нова локація для фотосесій.

Як повідомляв Харків Times, 8 квітня 2022 року Харків отримав саджанці фруктових дерев та гібіскусів, що їх надіслала на адресу міськради літня жінка на ім’я Надія з містечка Бурштин Івано-Франківської області.

СКП «Харківзеленстрой» на знак подяки надішле пенсіонерці з Бурштину Івано-Франківської області пані Надії Крупенич розсаду квітів.

14 квітня подаровані пані Надією з Бурштину гібіскуси висадили на площі Свободи у Харкові.