Рада призначила Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки

У вівторок, 21 березня, Верховна Рада України проголосувала за за призначення Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення народного депутата Олексія Гончаренка у Telegram.

За інформацією нардепа, відповідне рішення підтримали 313 народних депутатів.

Згідно з інформацією Оsvita.ua, МОН очолить директор Національного центру «Мала академія наук», кандидат філософських наук.

“Оксен Лісовий є заслуженим працівником освіти України. Лауреатом Державної премії України в галузі освіти. Четвертий рік є директором Малої академії наук.”, – йдеться в повідомленні.

З початку війни Оксен Лісовий бере участь у бойових діях як доброволець 95-ї бригади Десантно-штурмових військ, одночасно виконуючи службові обов’язки директора МАН України.

За інформацією відкритих джерел, Оксен Лісовий народився 21 липня 1972 року на Київщині у родині відомих дисидентів Василя і Віри Лісових. За два тижні до його народження радянська влада заарештувала батька, який виступив з відкритим листом на захист шістдесятників, а мати за це була звільнена з роботи в Інституті педагогіки. Василь Лісовий провів у таборах та засланні 11 років і був звільнений у липні 1983-го.

Новопризначений міністр одружений, виховує двох синів.

Як повідомляв Харків Times, 20 березня 2023 року Верховна Рада України проголосувала за відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки.