Харків’янину, що влаштував салют на Салтівці, загрожує обмеження волі

Поліція повідомила про підозру у хуліганстві харків’янину, який 14 лютого цього року запустив феєрверк у Салтівському районі Харкова. 23-річний чоловік вирішив таким чином привітати свою дівчину з Днем закоханих.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції Харківській області.

14 лютого, близько 20:00 незважаючи на заборону використання піротехніки під час воєнного стану харків’янин у дворі багатоповерхівки на Салтівці влаштував салют. Патрульні, яких викликали мешканці навколишніх будинків знайшли порушника і передали його слідчо-оперативній групі. Правоохоронцям він пояснив, що таким чином хотів відсвяткувати День закоханих.

21 березня стало відомо, що окрім статусу закоханого він отримав статус підозрюваного. Слідчі повідомили йому про підозру ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 34 000 грн) або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв  Харків Times, Рада оборони Харкова заборонила використання феєрверків. Вечері 14 лютого патрульні затримали чоловіка, який порушив заборону і влаштував салют в дворі житлового будинку по вулиці Валентинівській в Харкові. Він запускав феєрверки, щоб у День всіх закоханих вразити свою дівчину.

Фото: Патрульна поліція Харківської області