У Харкові назвали орієнтовну дату запуску трамваїв та тролейбусів

У Харкові планують відновити рух наземного електротранспорту вранці 15 березня. Трамваї та тролейбуси у місті не працюють вже п’яту добу поспіль після ракетної атаки окупантів 9 березня.

Про це Харків Times з коментаря Харківського міського голови Ігоря Терехова.

За його словами, внаслідок удару рашистів об’єкти “Укренерго” зазнали серйозних пошкоджень. Через це у місті виникають проблеми з напругою

“На жаль, дуже серйозні пошкодження, які в нас є стосовно трансформаторних підстанцій, стосовно напруги. Ви бачите, що є нестабільність напруги, і ми сьогодні були вимушені зупинити одну лінію метрополітену.”, – розповів Ігор Терехов.

Якщо найближчими днями внаслідок ворожих обстрілів енергетична інфраструктура міста не постраждає, то наземний електротранспорт орієнтовно може запрацювати вранці, в середу, 15 березня.

“По нашим приблизним даним будемо розраховувати на те, що у середу (15 березня) вранці електротранспорт буде вже на маршрутах міста. Але ще раз можуть бути ще якісь виклики, ще якісь обстріли.”, – повідомив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові метро та наземний електротранспорт зупинили роботу 9 березня після ракетної атаки росіян по об’єктам критичної інфраструктури України. По Харкову та Харківщині вдарили близько 15 ракет. В місті було відсутнє світло, припинилося постачання води й тепла.

Станом на ранок 13 березня наземний електротранспорт в місті не працює. Метро з запустили напередодні, 12 березня. Але вже другий день поспіль метрополітен тимчасово призупняє перевезення пасажирів.