Росіяни розповсюджують фейк про здачу українського Купянська

Останнім часом рашистські пропагандисти через телеграм-пабліки поширюють фейкову інформацію про нібито «здачу» росіянам міста Куп’янська Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Поліція Харківщини попереджає про провокації ворога на інформаційному фронті і рекомендує користуватися лише офіційними джерелами для отримання інформації про реальний оперативний стан на території області… Щодня ми спостерігаємо їх спроби посіяти паніку серед місцевого населення не тільки постійними обстрілами території, а й «вкидами» про здачу того чи іншого населеного пункту, щоб маніпулювати суспільною думкою та підірвати довіру громадян до влади та сил оборони. Така ситуація відбувається зараз на Харківщині з незламним містом Куп’янськом. В пабліках набула поширення інформація, що місто, начебто, «здали росіянам». Це абсолютно не відповідає дійсності! Наші збройні сили, територіальна оборона, поліція, нацгвардія надійно стоять на рубежах захисту Харківщини і щодня зміцнюють свої сили», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці запевняють, що в українському Куп’янську несе службу районний відділ поліції, виконує у цілодобовому режимі важливі завдання щодо охорони громадського порядку, документування злочинів окупантів, надає допомогу населенню, патрулює вулиці міста, чергує на блокпостах, забезпечує безпеку населення під час евакуації.

Поліція закликає громадян заспокоїтися, не піддаватися на провокації та уникати панічних настроїв.

Фото: Нацполіція в Харківській області

Як повідомляв Харків Times, 4 вересня захисники України нанесли росіянам потужний удар біля міста Куп’янськ Харківської області внаслідок чого було вбито та поранено понад 100 окупантів.

Наприкінці вересня Сили Оборони України звільнили селище міського типу Куп’янськ-Вузловий в Харківській області, який є важливим логістичним вузлом.