Поранену дитину з Шевченкового доправили на операцію до Харкова

Поранена десятирічна дівчинка з селища Шевченкове, куди вранці сьогодні, 9 січня, прилетіла бєлгородська ракета С-300, доправлена до Харкова на операцію – в неї осколкове поранення шиї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного, чиї кореспонденти поговорили з директоркою місцевої лікарні Світланою Перепадею.

«Там уламкові поранення шиї, недалеко від сонної артерії, тому її повезли до Харкова — там оперативні втручання будуть проводити», – сказала Перепадя.

Доправлення дитини до Харкова підтвердили журналістам і в Харківській обласній військовій адміністрації.

З інших поранених дві жінки також потребують оперативного втручання. В однієї перелом кісток гомілки – жінку направили в травматологію до обласного центру. В іншої пацієнтки – «травми обох очей», вона також потребує оперативного втручання.

Лише в однієї з постраждалих «легкі поранення». Але й вона після отримання першої допомоги наразі залишається у хірургічному відділенні Шевченківської лікарні.

Ще одна жінка з поранених, на жаль, померла від отриманих травм в операційній. Їй було 59 років.

Як повідомляв Харків Times, перша загибла під час ракетного удару по ринку в селищі Шевченкове Харківської області сьогодні, 9 січня, – 60-річна власниця м’ясної крамниці, що містилася на цьому ринку. Її онуці, яка була поранена під час обстрілу, не 13, як повідомлялося раніше, а всього 10 рочків – дівчинка 2012 року народження. А жінка, яка згодом від отриманих поранень померла у лікарні наразі ще неупізнана, вона просто прийшла на ринок за продуктами. За даними Нацполіції, поранення також отримали жінки 1979, 1963, 1960 років народження.