Святаша знову оголосили у розшук. Цього разу – СБУ

Одіозного харківського екснардепа від сумнозвісної партії регіонів дмитра святаша в черговий раз оголосили в розшук. Цього разу це зробила СБУ, заочно повідомивши колишньому народному обранцю про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК).

Про це Харків Times повідомили в СБУ.

«За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру колишньому народному депутату України, який публічно підтримав російську збройну агресію проти нашої держави. Зловмисником є представник Харківського осередку партії регіонів. Саме від цієї політсили він п’ять разів обирався до українського парламенту. Після початку повномасштабного вторгнення він виступав на підтримку країни-агресора та виправдовував захоплення частини східних і південних районів України», – йдеться у повідомленні.

У Службі безпеки нагадали, що раніше святаша вже повідомляли про підозру «за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній».

Зараз його звинувачують у закликах до мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської та Харківської областей отримувати російські паспорти із розповідями «про нібито регулярне надходження «гумдопомоги» з рф до захоплених районів України та «відновлення» зруйнованої інфраструктури».

Якщо звернутися до Facebook екснардепа, там дійсно знаходимо дуже цікаві заклики та повідомлення. Тут і пасажі відносно «вибору народу України – бути з росією», і оповідки про «системну гуманітарну допомогу лнр, відновлення міст, розумні ціни в  магазинах та високі пенсії, що дозволяють ні в чому собі не відмовляти», і обіцянки «великої росії» простити українцям борги по кредитах. І всі ці «песеньки» – лише за те, щоб отримати російський паспорт.

Розповів колишній народний обранець і про те, що «його близькі друзі ВТБ Банк і Альфа Банк, проявивши сміливість, однозначно зайняли єдино вірну позицію: підтримати українців, уклавши угоду із Центральним банком російської федерації», щоб мешканці Херсончької, Запорізької та його рідної Харківської області «почали життя з чистої сторінки, без боргових зобов’язань та страху перед колекторами».

Зрозуміло, банківська тема близька нардепові-втікачу, оскільки одне з попередніх звинувачень на його адресу – саме незаконне заволодіння коштами банківської установи АТ «УкрСиббанк».

Ну, й оскільки цей мужній відстоювач російських інтересів ще з осені 2019 року знаходиться саме в росії, про підозру йому повідолмлено заочно, а носа з російських теренів висувати не рекомендується, бо у розшук він знову оголошений.

Фото: Служба безпеки України/Telegram

Як повідомляв Харків Times, напочатку жовтня 2019 року прокуратура міста Києва в межах провадження щодо заволодіння коштами банківської установи АТ «УкрСиббанк» шляхом шахрайства з кредитами повідомила про підозру колишньому народному депутату України дмитру святашу. У середині жовтня 2019 року його було оголошено у розшук.

У травні 2020 року стало відомо, що розшукуваний правоохоронними органами колишній харківський народний депутат дмитро святаш отримав притулок у росії.

У середині серпня 2022 року  майно колишнього народного депутата України, який втік до росії, арештовано та передано в управління Націионального Агентства з розшуку та менедменту активів (АРМА). Вартість переданих державі активів складає понад 600 млн грн.