СБУ затримала ще трьох бандитів, які під виглядом правоохоронців грабували харків’ян

Співробітники СБУ встановили та затримали ще трьох покидьків, які під час широкомасштабної війни вчиняли у Харкові та області збройні напади та пограбування.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Загалом у злочинній групі було вісім бандитів: пятьох з них затримали у вересні цього року, ще трьох – на початку зими.

Один із них, 25-річний харків’янин, у серпні разом з іншим учасником злочинної групи вночі вдерлися до квартири місцевого мешканця у Харкові та, погрожуючи вогнепальною зброєю, побили хазяїна, вимагаючи у нього гроші. Не знайшовши бажаного, зловмисники зв’язали чоловіка, вивезли до лісопосадки, де після чергового побиття прострелили йому з пістолета обидві ноги і покинули напризволяще.

Двоє інших зловмисників, 26-ти та 31-річного віку, у вересні вчинили розбійний напад на двох чоловіків – батька й сина. Зловмисники увірвалися на подвір’я приватного будинку у Великобурлуцькому районі, побили господарів та заволоділи їхніми грошима в національній та іноземній валюті на загальну суму майже 115 тис. грн, а також золотими прикрасами та мобільним телефоном.

“Встановлено, що всі ці злочини зловмисники вчиняли, будучи одягненими у військову форму та озброєними вогнепальною зброєю.”, – розповів Владислав Абдула.

Всім трьом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст.187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану та поєднаний із проникненням до житла). За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

До того ж, 25-річному зловмиснику оголошено підозру ще й за ч. 2 ст. 146 КК України – незаконне позбавлення волі, вчинене із корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, із застосування зброї.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові нейтралізували банду, яка вчиняла збройні «нальоти» на оселі громадян та «вибивали» з них гроші та інші цінні речі. Нападники залякували людей зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи.