У Харкові розроблено 34 тимчасові автобусні маршрути на випадок вимкнення електрики

На період відключення електроенергії у місті Харкові розробили 34 тимчасові автобусні маршрути, які вводитимуться під час припинення роботи наземного електротранспорту та метрополітену.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на Департамент інфраструктури.

«Розроблені маршрути проходять повз станції метрополітену (пункти обігріву), магазини, ринки, лікарні та ін. Для зручності пасажирів кінцеві пункти багатьох маршрутів організовані на пл. Конституції», – йдеться у повідомленні.

Так, для мешканців Салтівки одна кінцева зупинка організована у провулку Мечнікова (навпроти Градусника) і одна – біля «Аптеки №2».

Для мешканців Олексіївки, Павлового Поля, селищ П’ятихатки та Жуковського – по провулку Спартаківському (сторона провулку Спартаківського – зупинка автобусного маршруту №20 (лікарня невідкладної допомоги).

Для мешканців Основи, Новожанового, Нових Будинків, проспекту Гагаріна, районів аеропорту, ХТЗ – по провулку Спартаківському (сторона супермаркету «Баскет»).

Для мешканців Залютиного, Сортировки, Баварії, Льодового, Липового Гаю – на площі Конституції (біля магазину «Ведмедик»).

«Як зазначили у департаменті, ця тимчасова схема працює на період відключення електроенергії та зупинки електротранспорту протягом двох годин. Для організації роботи автобусів цими маршрутами знадобиться до 1,5 години», – повідомили у прес-службі.

Як запевняють у міськраді, на цих маршрутах курсуватимуть 83 одиниці транспорту.

З картою та графіком тимчасових автобусних маршрутів на період відключення електроенергії можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Харків Times, під час блекаутів, спричинених російськими обстрілами нашої інфраструктури, у місті зупиняється метро та наземний електротранспорт.