У Харкові затримали ворожого агента, який здавав позиції української ППО (відео)

Спіробітники СБУ затримали у Харкові місцевого мешканця, який передавав росісйським окупантам розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За даними слідства, затриманим є мешканець Салтівського житлового масиву – одного з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів району Харкова.

“Влітку цього року він почав шукати через соцмережі шляхи «виходу» на загарбників для допомоги у війні проти України. Для цього викладав в соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони”, – розповів Владислав Абдула.

Серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності було виявлення ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони ЗСУ на східному напрямку. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Після того як ций поплчіник рашистів опублікував заборонену інформацію, «розкриті» позиції української ППО п’ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку ворога.

Ворожого навідника викрили кіберфахівці Служби безпеки.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України) КК України. Суд обрав йлому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За інформацією військового журналіста Андрія Цаплієнка, здавав рашистам позиції української ППО 53-річний Олександр Ткач, що мешкав на вулиці Академіка Павлова. Свої пости він з тупуватим гумором підписував «Мальчик Саша, 53 годика».

Як повідомляв Харків Times, на Холодній горі поліцейські затримали ворожого коригувальника вогню.