“Нам не потрібна вулиця Гагаріна” – у деокупованому Ізюмі хочуть позбавитись від радянсько-російських назв

Влада деокупованого міста Ізюм Харківської області має намір позбавитись кремлівської спадщини в назвах вулиць і площ міста.

Про це Харків Times довідався з повідомлення заступника міського голови Ізюма Володимира Мацокіна

“Ми починаємо процедуру переіменування вулиць і площ Ізюма. Таке доручення отримала топонімічна комісія міста від голови міськоі військовоі адміністрації “, – написав Володимир Мацокін.

Він відразу попередив, що влада не реагуватиме на заклики залишити все так, як є.

“Наративи типу «аааааааа! більше нічим їм зайнятись, краще б ….( далі варіанти під дудку кремлівськоі пропаганди )» не приймаються! Відродження нашого міста ми почнемо з вмивання його обличчя. Щоб амбітні інфраструктурні проєкти розгортались не на всяких там «красно/революції/пушкінських/толстих/московських/пролетарських», а на вулицях Мазепи, Бандери, Коновальця, Шухевича, Стуса і сьогодняшніх героїв, що боронять незалежність нашої України. Так буде”, – підкреслив Володимир Мацокін.

Він запропонував нові назви вулиць та площ в Ізюмі та запросив до дискусії всіх небайдужих.

“Нам не потрібна вулиця Гагаріна – бо то історія народу- племені, що зганьбив себе кров’ю наших братів і сестер, нам потрібна вулиця Джохара Дудаєва, вулиця Лондонська і площа Латвійська – бо це шана до націй, що стоять поряд з нами у битві з ордою”, – зазначив Володимир Мацокін.

Свої пропозиції ізюмчани можуть залишати на сторінці Володмириа Мацокіна, в месенджерах і Телеграм- каналах.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській обласній раді та в обласній адміністрації роблять все, щоб “сонце російської поезії” – Олександр Пушкін залишався в Харкові. Так, обласна рада не змогла наважитись прибрати ім’я російського поета, беззаперечного імперця, з назви театру.

20 вересня, не спроміглися ані позбавити один з найстарших харківських театрів імені російського поета Олександра Пушкіна, ані навіть прибрати з його назви слово «російський».

Харківська обласна військова адміністрація офіційно заявила, що не в праві «вирішувати долю погруддя Пушкіна» на площі Поезії в Харкові, оскільки воно є пам’яткою монументального мистецтва національного значення.