Харків’ян попередили про віялові відключення світла

У Харкові вводять планові відключення електрики. Обмежувати електропостачання почнуть з наступного тижня, орієнтовно – з 31 жовтня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Він нагадав, що в області через через пошкодження внаслідок ворожих обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури, вже відбуваються тимчасові відключення електропостачання для споживачів. 25 жовтня на кілька годин були відключені 10 громад області.

“В м. Харків поки таких відключень не було, але стан інфраструктури змушує нас до них вдатися. З наступного тижня в Харкові ми будемо застосовувати планові відключення електроживлення. Закликаю усіх бути готовими до них. Відключення будуть в окремих районах та житлових масивах на кілька годин”, – розповів очліьник області.

Як повідомляв Харків Times, рашисти почали цілеспрямовано тероризувати енергетичну інфраструктуру України після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області. Перший масований удар по енергооб’єктам України, внаслідок якого зникло світло у низці областей на сході України, російські покидьки нанесли ввечері 11 вересня. Відключення електрики  сталося внаслідок удару рашистськими крилатими ракетами з акваторій Каспійського та Чорного морів.

12 вересня близько 13:00, окупанти знов залишили Харків без світла. Через це в місті зупинився транспорт та припинено водопостачання.

10 жовтня  рашисти завдали по Харкову дев’ять ракетних ударів, але частину з тих ракет С-300, що летіли на місто, збила наша ППО. Загалом по Україні російські покидьки випустили більше 70 ракет, які забрали життя 11 наших співвітчизників. Рашисти били по енергетичній інфраструктурі, у Харкові та інших регіонах України зникало світло та водопостачання.

22 жовтня російські окупанти здійснили чергову ракетну атаку по енергетичним об’єктам України. Через це було обмежено енергопостачання в ряді областей, у тому числі і Харківській.

У понеділокк, 24 жовтня в області для підтримки стабільної роботи енергосистеми у Харківській області було частково знеструмлено чотири громади.

25 жовтня електропостачання обмежили у 10 громадах області.