92-бригада знищила в Харківській області російський Су-30 (відео)

24 вересня в Харківській області бійці 92-га ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка знищили російський Су-30. Ворожий літак було утилізовано за допомогою американського зенітно-ракетного комплекса Stinger.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення міністра оборони України Олексія Резнікова.

“В листопаді минулого року у Вашингтоні на моє прохання надати Україні Stingers мені відповідали: «Це неможливо». Але вже в січні, за згодою США, ми отримали від наших друзів – Литви, першу партію ПЗРК. Сьогодні наші Герої нищать ними окупантів”, – повідомив Олексій Резніков.

Один з ворожих літаків, за його словами, захисники України ліквідували у Харківській області.

“92-га ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка. 24 вересня 2022 року. Харківщина. Філігранна робота по знищенню ворожого СУ-30. Дякую нашим Воїнам за звитягу. Дякую нашим партнерам за підтримку.”, – написав Олексій Резніков.

За інформацією Генштабу ЗСУ, 24 вересня сили оборони України, знищили чотири російських літаки: Су-25, два Су-30 та один Су-34. Також українські військові в суботу, 24 вересня, збили 5 ворожих БпЛА та крилату ракету окупантів.

Як повідомляв Харків Times, протягом двох днів, 10-11 серпня у небі над Харківською областю захисники України знищили три ворожі повітряні цілі. Курсом руського корабля відправилися дві крилаті ракети “Калібр” окупантів та БПЛА.