У міськраді розповіли, коли буде світло у Холодногірському та Новобаварському районах

Електропостачання частини Холодногірського та Новобаварського районів Харкова, яке припинилося через ракетні удари росіян, планують відновити протягом двох-трьох днів.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді з посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

За словами очільника міста, у мікрорайонах, що постраждали, відновлювальні роботи ведуться цілодобово.

«Загалом у місті є електроенергія і вода, ходить електротранспорт, працює метрополітен. Непідключеними частково залишаються Холодногірський та Новобаварський райони. Енергетики працюють 24 години на добу та обіцяють дати електроенергію до п’ятниці, максимум – до суботи», – повідомив Ігор Терехов.

Також він зазначив, що мешканці будинків, які тимчасово залишилися без електрики, можуть зарядити мобільні пристрої у поліклініках.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 11 вересня, близько 20:00, у Харкові зникло світло. Трохи згодом стало відомо, що електрики немає й у багатьох населених пунктах Харківської області. Міська та обласна влада повідомляють про ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури в області та обласному центрі.

Як повідомив Кирило Тимошенко, відключення світла в Харкові та Харківській області сталося внаслідок ракетного удару рашистів.

Як повідомило Міненерго, блекаут не лише у Харкові, а й у п’яти областях України, виник ввечері 11 вересня через влучання російських ракет у Зміївську ТЕС у Харківській області.

12 вересня близько 13:00 Харків знову залишився без електрики. Через це в місті зупинився транспорт та припинено водопостачання. Згодом з’ясувалося, що це сталося не через новий удар по Харкову рашистських ракет, що трапився незадовго до відключення, а наслідки нічного влучання по критичних об’єктах енергетики напередодні.