У Харківській області прикривая побратимів загинув капітан Нацгвардії Вадим Манько

В бою з російськими окупантами поблизу села Соснівки, що на півночі Харківської області, прикривая побратимів загинув військовослужбовець окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління Національної гвардії України капітан Вадим Манько з позивним Омут.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Національної гвардії України.

13 серпня Вадим Манько на чолі групи медичної евакуації їхав за нашими пораненими. Поблизу Соснівки російські окупанти здійснили дистанційний керований підрив броньованої машини, на який їхали Вадим з побратимами. Внаслідок підриву голова групи медичної евакуації капітан Манько отримав численні поранення. Він наказав пораненим побратимам евакуюватися, прикривав їх відхід вогнем з кулемета на башті бойової машини. Ворог розстріляв автомобіль з ручних гранатометів.

Згодом побратими провели зачистку місця героїчної загибелі спецпризначенця та забрати його тіло, щоб мати можливість поховати та віддати йому військові почесті.

На рахунку Вадима чимало героїчних епізодів з моменту повномасштабного вторгнення окупаційних сил російської федерації в Україну. 24 лютого він брав участь у знищенні передового загону російських окупантів “Вимпел” у районі траси на Циркуни. Тоді він знищив двох загарбників та врятував під шквальним вогнем життя пораненого гвардійця.

У червні йому вдалося також знищити двох окупантів, які намагалися у складі диверсійної групи зайти в тил українських позицій. Того ж дня він потрапив під обстріл ворожої РСЗВ та отримав сильну контузію. Після нетривалого лікування повернувся до бойових порядків, аби продовжувати нищити ворога.

Наприкінці червня він брав участь у бойових діях під Дементіївкою, тоді під час штурму ворожих позицій він знищив трьох окупантів, і після цього наводив та корегував вогонь артилерії на сили противника, які кількісно переважали. Тоді було знищено дві російські бронемашини та до взводу піхоти.

Вічна пам’ять Захиснику України!