СБУ затримала жінку, яка щосили наближала «руzzкий мір» до Харкова

Оперативники СБУ під час системної контррозвідувальної зачистки міста Харкова затримали ще одну прихильницю «руzzкого міра».  Жінка працювала на ворогів – передавала їм данні, що є військовою таємницею.

Про це Харків Times повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

“Зловмисниця за допомогою мобільних месенджерів повідомляла представникам ворога інформацію про розташування та переміщення підрозділів Збройних Сил України, відмічаючи їх точні координати та гугл-картах”, – повідомив Владислав Абдула.

Зокрема, вона передала карту з позначками різних кольорів та поясненнями до них.

“Червоний – оточено, не підпускають. Жовтий – там базуються вже не перший тиждень. Синій – ніби пусто, але таблички “Міни” і ходять туди”, – пояснювала зрадниця у листуванні з ворогом.

Також у її мобільному телефоні виявлені численні фотографії місцевості та підприємств, по яких російськими військами були нанесені ракетні удари. Слідство перевіряє її можливу причетність до коригування ворожих ракетних обстрілів по території міста Харкова.

Неабияку активність зрадниця проявила в соціальних групах та мережах антиукраїнської спрямованості. Вона регулярно розміщувала публікації із виправдовуванням збройної агресії рф проти України,  невизнанням державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч.2 ст.114² КК (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації її дій за іншими статтями Кримінального кодексу.

Як повідомили Харків Times, СБУ затримала у Харкові ще одного прихильника «руzzкого міра». Цього разу ним виявився художник-постановник одного з місцевих каналів.

Фото: Владислав Абдула/Facebook