Аграрії Харківщини зібрали 800 тис. тон зерна нового врожаю

У Харківській області вже зібрано 800 тис. тон зернових та зернобобових культур нового урожаю.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на Департамент агропромислового розвитку ХОВА.

«Ранні зернові та зернобобові культури зібрано на площі 234,2 тис. га (67%), намолочено 836,7 тис. тон зерна при середній урожайності 35,7 ц/га», – йдеться у повідомленні.

Лідерами жнив цього року стали сільські трударі Лозівського району, які намолотили 202 тис. тон зерна та зібрали 92% площ (59 тис. га) при середній врожайності 34,2 ц/га. Найвища врожайність – в Богодухівському районі – 43,9 ц/га, зібрали 57% площ (32 тис. га) та намолотили 142 тис. тон зерна.

На жаль, цього року внаслідок воєнних дій аграрії області зазнають великих втрат – вже постраждало 32 сільськогосподарських підприємства.

«Великої шкоди зазнають землі сільгосппризначення в основному від таких пошкоджень: мінне забруднення та пряме фізичне пошкодження. Пошкоджено 86,4 тис. га – це господарства Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів», – повідомляють у департаменті.

Фактично пошкоджено та зруйновано 187 одиниць техніки та обладнання.

Як повідомляв Харків Times, попри війну та постійні обстріли аграрії Харківської області продовжують жнива і, станом на 11 серпня, вже намолотили 600 тис. тон нового врожаю.