У Харківській області від російських обстрілів горів будинок, магазин та 2500 тон сіна

Протягом доби 11 по 12 серпня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили вісім пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли госпспоруди, гараж, житловий будинок, торгівельна точка та сіно в тюках.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Найбільше від ворожих атак постраждало селище Циркуни Харківського району, де протягом доби сталося чотири пожежі. Внаслідок обстрілів загорілися господарчі споруди, гараж, житловий будинок та кіоск будівельних матеріалів. За попередніми даними, люди від цих ударів не постраждали.

У селищі Гаврилівка Ізюмського району російські боєприпаси викликали дві пожежі о 13:58 та 18:08.  На території приватного домоволодіння горіло сіно в тюках  (вагою 2500 тон) на площі 40 кв.м.

У Чугуївському районі о 11:30 надійшло повідомлення про те, що у полі, за межами с. Миколаївка під час проведення сільськогосподарських робіт на протитанковій міні підірвався комбайн. В результаті вибуху постраждав комбайнер. Його доставили до лікарні. В результаті вибуху комбайн та стерня загорілися. Полум’я, що встигло охопити площу в 15 кв.м., загасили рятувальники. Після ліквідації пожежі сапери обстежили прилеглу територію. Інші вибухонебезпечні предмети вони не виявили.

Загалом за добу рятувальники здійснили 33 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 16, у т.ч. пожеж спричинених військовими діями —8,
  • 2 – на проведення аварійно-рятувальних робіт,
  • 10 – на допомогу комунальникам та поліції,
  • 5– інші виїзди.

За добу піротехніки ДСНС ліквідували 35 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв Харків Times , протягом двох діб 9-10 серпня селище Циркуни Харківського району області зазнає масованих артилерійських обстрілів з боку російських загарбників. Це призводить до великої кількості пожеж, здебільшого у приватному секторі.