Попри все Харківський педуніверситет набирає студентів та навчатиме їх

Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди попри руйнування, нанесені сьогодні, 6 липня,  російською ракетою з бєлгорода, готовий вчити майбутніх педагогів.

Про це Харків Times повідомили у виші.

«Попри всі труднощі, які, ми  безсумнівно, подолаємо, Сковородинівський університет продовжує виконувати свою одвічну місію: готувати педагога – громадянина, патріота, професіонала», – заявив після нічного обстрілу, що зруйнував один з корпусів педуніверситету, ректор вишу Юрій Бойчук.

За його словами, абітурієнтів запрошують «на всі освітні програми». Університет готовий до нового навчального року і має можливість проводити навчальний процес в інших корпусах та приміщеннях вишу. Хоча, на Валентинівській справи погані: зруйнована частина будівлі, зокрема приміщення наукової бібліотеки, музей історії університету, редакція газети «Учитель», зала засідань, декілька навчальних аудиторій, а також майданчик перед центральним входом в університет. Дивом вцілів пам’ятник Григорію Сковороді, що стояв перед входом до корпусу.

«Звісно, що зруйнована частина навчального комплексу потребує відбудови і це потребує часу і фінансових ресурсів. До цього буде залучена вся сковородинівська спільнота, наші міжнародні партнери та всі, кому не байдужі освіта і доля нації. Незабаром, як і впродовж багатьох років, Григорій Савич зі свого п’єдесталу споглядатиме за життям нашого університету і його слова «Ми сотворим світ получший, созиждем день веселейший» і надалі будуть залишатися вічним дороговказом для кожного з нас», – каже Бойчук.

Як повідомляв Харків Times, 6 липня близько 1-ї години ночі внаслідок російського удару по Київському району Харкова було зруйновано будівлю навчального корпусу Харківського національного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди. Загинув 40-річний сторож.