Наживалися на дитячому харчуванні – харківські посадовці на лаві підсудних

До Київського районного суду Харкова нарешті доправлений обвинувальний акт стосовно директора комунальної організації та начальника управління освіти адміністрації одного з районів Харкова за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК), а також стосовно фізичної особи-підприємця — за фактом пособництва у заволодінні чужим майном (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Майже рік тому – у липні 2021 року – у Харківській міськраді проводилися обшуки у справі про присвоєння бюджетних коштів на поставках продуктів в дошкільні установи міста. Головним підозрюваним виявився директор профільного комунального підприємства. Тепер справа нарешті дійшла до суду.

Розслідування встановило, що упродовж 2017-2018 років у дошкільні заклади постачались молочні продукти за завищеними цінами.

«Управління освіти адміністрації одного з районів Харкова проводило аукціони щодо постачання продуктів харчування в дошкільні заклади. Директор комунальної організації сприяв тому, щоб переможцем аукціонів визначалось необхідне підприємство, а в подальшому з цим підприємством укладались договори на поставку продуктів», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Початково мова йшла про 5 млн гривень, але в обвинувальному акті сума завданих державі збитків дещо менша, хоча також чималенька – 1,3 млн гривень.

Як повідомляв Харків Times, на початку липня 2021 року було проведено понад 30 обшуків в приміщеннях управлінь Харківської міської ради, комунальної організації та підприємств, а також за місцем проживання фігурантів справи. Вилучено бухгалтерські документи та інші докази протиправної діяльності.