Призначений окупантами “голова” смт Шевченкове зніс пам’ятник воїнам АТО

29 червня призначений окупантами так званий «голова» адміністрації смт Шевченкове Куп’янського району Харківської області за допомогою двох поплічників та техніки зніс пам’ятник воїнам АТО.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Негідники зчепили тросами монумент та два трактори, після чого техніка зрушила з місця. І пам’ятник з написом «Воїнам АТО, захисникам України. З пошаною до полеглих! З вдячністю до живих!» було демонтовано. Потім так званий “голова” наказав водію трактора вивезти пам’ятник.

За за фактом руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять захисників суверенітету та територіальної цілісністі України, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції (ч. 3 ст. 297 КК України) розпочато розслідування. Слідчі заочно повідомили ватажку цього злочину про підозру.

Також встановлюються інші учасники злочину

За інформацією Суспільного, підозрюваний – житель селища Андрій Стрижко, який “вважає себе козаком” та симпатизує рф. За професією він коваль, але через зловживання алкоголем вважається місцевим маргіналом.

Слідчі відкривають вже третю справу на Стрижка за знищення всього українського. 14 червня він ще з одним чоловіком зірвали з дошки пошани зображення тризуба, що є наругою над Державним Гербом України і карається законом. Крім того, Стрижко підозрюється у колаборційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як повідомляв Харків Times, оперативники встановили особу негідника, який у тимчасово окупованому селищі Шевченкове Куп’янського району Харківської області, разом зі знайомим зірвали з дошки пошани зображення тризуба.