Колишній правоохоронець, який очолив окупаційну поліцію у Вовчанську, потрапив під слідство

Колишній поліцейський з тимчасово окупованого Вовчанська Харківської області всіляко догоджав загарбникам і ті призначили його новим керівником так званої поліції міста. Водночас українські слідчі розпочали відносно зрадника кримінальне провадження.

Про це Харків Times повідомили у Харківські обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, колишній правоохоронець добровільно перейшов на бік окупантів. Він передав ворогам списки правоохоронців, які покинули місто, та які залишились. Крім того, він закликав своїх колишніх колег перейти на бік ворога та звинувачував у війні українську сторону.

“Також після того, як правоохоронці зняли прапор РФ з будівлі поліціі та підняли прапор України, підозрюваний з окупантами приїхав до них додому і провів «обшук». Наприкінці квітня цього року куратори «віддячили» підозрюваному та призначили його начальником так званого відділу поліції у м. Вовчанськ.”, – розповіли в прокуратурі.

На думку українських слідчих, дії цього негідника підпадають під ч.2 ст. 111 КК (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За фактом держзради розпочато розслідування, чоловіку заочно повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину.

Як повідомляв  Харків Times, 44-річному мешканцю міста Вовчанськ Дмитру Чигринову, який перейшов на бік окупантів і допомогав їм облаштуватися у рідному місті, заочно повідомили про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Голова Вовчанського районного суду Харківської області Ірина Уханьова перейшла на бік окупантів і сприяла в утворенні у місті так званого судового органу рф.