У Харкові піде під суд місцевий зрадник, який підтримував окупацію України

У Харкові судитимуть 51-річного місцевого мешканця, який підтримував війну рф проти України, та діяв на користь ворога, “зливаючи” росіянам інформацію про ЗСУ.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, протягом березня 2022 року харків’янин підтримував спілкування з представником ФСБ РФ та передавав йому інформацію про місцезнаходження ЗСУ у м. Харкові.

“Крім того, під час спілкування зі своїми знайомими він намагався схилити їх підтримувати РФ та визнати агресію сусідньої країни необхідною в Україні. Чоловік також наголошував на тому, що окупація військами РФ території України є повністю виправданою, наводячи приклад м. Токмак Запорізької області.”, – розповіли в прокуратурі.

Негідника судитимуть за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 111, ч.1 ст. 436-2 КК України).

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Справу розглядатиме  Київський районний суд м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, харківські правоохоронці викрили чоловіка, що перебуваючи під слідством у Харківському СІЗО, пропагував «руzzкій мір» серед тамтешніх утриманців.