За добу харківські рятувальники загасили 12 пожеж та ліквідували 80 ворожих боєприпасів

За добу з 17 по 18 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області шість пожеж, спричинених російськими обстрілами. Піротехніки протягом доби ліквідували 80 ворожих боєприпасів.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Найбільше дісталося Харківському району – тут через російські удари виникли три пожежі. По одному подібному загорянню виникло в Лозівському, Богодухівському районах області та в Київському районі міста Харкова. В результаті цих пожеж постраждали житлові будинки та господарчі споруди.

Одна з пожеж, спричинених обстрілами, сталася увечері 17 червня в житловому 16-ти поверховому будинку в Київському районі Харкова. Горіли балкони на 11-му, 12-му та 13-му поверхах будинку на площі 10 м.кв.

Рятувальникам знадобилося дві години, щоб загасити це загоряння. Пожежу загасили 10 бійців ДСНС з залучення двох одиниць спецтехніки. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

Загалом за добу рятувальники здійснили 22 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 12, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 6, пожеж з інших причин — 6;
  • 2 — для надання допомоги населенню;
  • 2 — проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 5 — надання допомоги житлово комунальним господарствам;
  • 1 — інші виїзди.

Аварійно-рятувальні роботи проводились на зруйнованому рашистами об’єктах у Київському та Богодухівському районах. Загалом було залучено 5 одиниць техніки та 23 чоловік особового складу.

Як повідомляв Харків Timesвнаслідок ракетного удару по місту Песочін зруйновано приватне ремонтне підприємство.