У Богодухівському районі через ворожий обстріл загорівся сухостій на площі 10 га

За добу з 17 по 18 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 11 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, надвірні забудови, гаражі, об’єкти інфраструктури та природні екосистеми.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Чугуївському (5) та Харківському (6) районах області.

“У Циркунівській громаді потрапляння рашиського снаряду спричинило пожежу на території двох приватних домоволодінь. Там горіли два будинки та надвірні забудови на загальній площі понад 200 км.м.”, – розповіли рятувальники.

Чотири підрозділи ДСНС з Харкова боролись з вогнем понад 1,5 години.

На території Богодухівської громади розриви снарядів спричинили загоряння хвойної підстилки у лісовому масиві. Вогонь швидко набрав значної сили та перекинувся на сухостій, що межував з лісом. Загальна площа пожежі на момент прибуття рятувальників склала біля 10 га. З пожежею боролись з 08:55 до 11:10 2 оперативних відділення 51-ї ДРПЧ.

Через причину, що не пов’язана з ворожими обстрілами, сталась пожежа у м. Чугуєві. Там о 21:28 на бульварі Комарова загорілися 6 гаражів на площі 350 м.кв. На місце пожежі було направлено 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки ДСНС та 18 рятувальників. О 00:40 пожежу вдалось ліквідувати.

Загалом за добу рятувальники здійснили 34 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 23, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 11, пожеж, що сталися з інших причин — 12;
  • 3 рази для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 2 — для надання допомоги населенню;
  • 6 — інші виїзди.

Протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Індустріального районів міста Харкова та Дергачівській громаді.

Силами піротехнічних підрозділів ДСНС знешкоджено 16 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 16 по 17 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 11 пожеж, спричинених російськими обстрілами.

У ніч з 17 на 18 травня в центральній частині Чугуєва Харківської області сталося кілька пожеж, не пов’язаних з ворожими обстрілами. То були підпали.