Реактивна артилерія складала житлові багатоповерхівки – полонений окупант розповів про обстріли Харкова (відео)

Окупанти цілеспрямовано били з реактивної артилерії по житловим багатоповерхівкам у Харкові. Такі подробиці “операції по денацифікації” розповів ворожий артилеріст, якого захисники України взяли в полон під час звільнення селища Циркуни у передмісті Харкова.

Про Харків Times дізнався з повідомлення СБУ.

25-річний полонений займав посаду командира відділення 25-ї артилерійської бригади зс рф. Державний кордон України він разом з іншими військовими зс рф перетнув 12 березня через населений пункт Журавлівка (село у Білгородській області – прим. ред). Після чого добралися до Циркунів.

За словами окупанта, йому було поставлено завдання слідкувати за «виходами» своєї та української артилерії. Сам він начебто не брав безпосередньої участі в обстрілі житлових кварталів Харкова. Але його свідчення будуть ретельно перевірені слідчими СБУ.

Так, повідомив українській спецслужбі, що головною мішенню російських реактивних дивізіонів були саме харківські багатоповерхівки – ворог спеціально стріляв по цивільним об’єктам.

Найближчий до Циркунів район Харкова – Північна Салтівка, який від початку війни майже щоденно піддавався обстрілам з ворожих РСЗВ «Град» і «Ураган», має одну з найбільш щільних забудов. І на сьогодні майже кожна з 16-типоверхівок цього спального району зазнала руйнувань від рашистів.

“Артилерія, реактивні дивізіони те, що сам спостерігав, кладуть 16-поверхівки, житлові будинки, кладуть по житловим будинкам, складають реактивки будинки”, – розповів полонений.

Також окупант повідомив персональні дані російських загарбників, які причетні до інших воєнних злочинів рф та знищення мирного населення Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, взятий у полон вояка з російського мурманська розповів, що їх гнали у наступ на Харків, погрожуючи розстрілом.